19 Aralık 2013 Perşembe

Böğürtlen Kışı...


Böğürtlen Kışı aşkı, umudu ve umutsuzluğu derinden anlatan muhteşem bir kitap.
Daniel'in acı öyküsünü yüreklerinizden kolay kolay silip atamayacaksınız.


"Canım Daniel'im,


Kaybolduğun gün dünyam sona erdi, canım oğlum. Seni her kim alıp götürdüyse, seninle birlikte kalbimi, hayatımı da çaldı. Ben senin gülümsediğini görmek, kahkahalarını duymak, mutluluğunu paylaşmak için yaşıyordum."

Vera Ray 1933 yılının o karlı mayıs akşamında üç yaşındaki oğlu Danielı son kez öptüğünü bilmiyordur. Her ne kadar oğlunu yalnız bırakma düşüncesinden nefret etse de hayatlarını devam ettirmek için çalışmak zorundadır. Tek avuntusu, gün ağardığında küçücük oğluna sarılacak olmasıdır. Ancak Vera geri döndüğünde karşılaştığı manzara, Danielın boş yatağıdır. Bir de karlar içine gömülmüş olan oyuncak ayısı.

1933 yılında Amerika’nın Seattle şehrinde olağanın dışında olarak Mayıs ayında kar yağar. Üç yaşındaki oğlu ile hayat süren Vera’nın en büyük acısı gün içinde oğlunu bırakarak işe gitmesidir. Her sabah olduğu gibi oğlunu öperek işe gider. Fakat eve geri döndüğünde oğlu ortada yoktur ve onu aramaya çıktığında ise en sevdiği oyuncak ayısını karların içinde bulur.
Yıllar ileri sarar 80 yıl sonra yine Mayıs ayında kar yağar. Gazeteci olan  Claire Aldridge'den , bu doğaüstü olayı haber yapması istenir. Geçmişi araştırırken 80 yıl önce yaşanan kayıp olayını farkeden Claire,  küçük çocuğun bu zamana kadar sonuçlanmamış kaçırılma davasıyla karşılaşır.Vera ve küçük oğlu Daniel'e ne olduğunu merak eder ve  derinlemesine araştırmaya başlar. Bir anne için hayatında yaşayacağı en acı olaylardan birini yaşayan Vera, son nefesine kadar oğlunu bulma umuduyla her kapıyı çalar.
Doğmamış çocuğunu trafik kazasında kaybeden Claire,  80 sene önce oğlunu kaybeden Vera'nın acılarını anlayan kişi olur.
Öğrendiği her bilgi, onu Verayla olan bağlantısına yaklaştırdığından habersizdir… Araştırmaları  sonunda hikayeyi çözer. Fakat bu hikaye onun geçmişi ile yüzleşmesini ve ailesinin sırlarını öğrenmesine yol açar. 80 yıl önceki olay çözüldüğünde Claire kolunda taktığı bilekliğin Vera'ya ait olduğunu öğrenir.

Mart Menekşeleri, Yağmur Sonrası'ndan sonra Böğürtlen Kışı romanı da gerçekten çok güzel bir kitap, okrken elinizden bırakamayacaksınız. Daniel ve Vera hikayesine üzülecek, acılarını hissedip gözyaşlarınızı tutamayacaksınız...

Kitaba adını veren böğürtlen kışı bir çiçek. Özel olduğuna inanılan ruhları koruyan mezarlıkta taşlar etrafında çıkan bir çiçek...

Hiç yorum yok: