19 Aralık 2013 Perşembe

Kır Çiçeği Tepesi

 Sırlarla dolu bir hayat...Büyük aşk... Ve hayatın zorluklarına tek başına göğüs geren güçlü ve başarılı bir kadının aşk ve hüzünle yoğrulmuş geçmişini anlatıyor.

Kır Çiçeği Tepesi iki koldan ilerleyen  Londra, Sidney, Tazmanya arasında yolculuk eden bir hikaye. 1929′larda Beattie ile başlayan hikaye, 2009′da Emma ile devam ediyor. 1929 yılı ve insanların yaşam tarzı, eğlenme tarzı, düşünceleri aktarılmış. Ayrıca o zamanlar koyu bir ten rengine sahip olmanın nasıl zor bir yaşam sürmek demek olduğunu da aktarıyor.
Emma, başarılı bir balerin. Artık hayatta olmayan büyükannesi Beattie’nin en sevdiği torunu.  Dans etmek hayatının anlamı, ancak bir yandan da özel hayatına zarar veriyor. İlişkisi bitiyor. Ardından bir de sakatlanıp artık dans edemez hale geliyor. Büyükannesinden kendisine bir ev kaldığını öğrenince eşyaları toparlayıp evi satmak üzere Tazmanya’daki çiftliğe giden Emma, büyükannesinin gizli geçmişine şahit oluyor. Anılarla dolu olan bu evde ne gibi sırların saklanmış olduğunun peşine düşüyor. Emma'nın yaşadıkları, hayatını değiştirecek, kendini değiştirecek ve büyükannesini daha yakından tanımasına sebep olacak.

Beattie,  çalıştığı eğlence klübünde yakışıklı ve evli bir adam olan Henry’e aşık olup hamile kalmasıyla birlikte hayatı alt üst olur. Hamile kalmasıyla birlikte ilk önce işinden kovulan Beattie, daha sonra annesini öğrenmesiylede evden kovulur. Bir arkadaşını yardımıyla  bebeğinin doğumunu bekleyebileceği ve ardından onu evlatlık vereceği bir eve yerleşip günlerini burada geçirirken bir gün Henry çıkıp gelir. Henry'in gelmesiyle Beattie o günden sonra her şeyin iyi gideceğine inanır… Ama işler hiç de umduğu gibi gitmez. Henry işini bırakıp karısından da kaçtığı için artık beş parasız. Parasızlık daha çok içmesine, kumar oynamasına neden oluyor. Bu hayata katlanamayan Beattie, kızı Lucy’yi de alıp kaçar ve bir  kasabaya yerleşir.
Önceleri dikiş dikerek çalışmaya başlar, ardından Kır Çiçeği Tepesi'nde bir çiftlekte iş bulur.Kızına daha iyi bir hayat sunabilmek ve elinde tutabilmek için çiftlik sahibiyle bir anlaşma yaparak poker oynar. Şans yüzüne güler ve çiftliğin sahibi olur. Beattie çiftçiliği öğreniyor. Yeniden aşkı tadıyor. Ancak karısına geri dönen Henry'nin kızını elinden almasına engel olamıyor.
Çocuğunun hasretiye yanıp tutuşan Beattie, kendini çiftlik işlerine verir ve çiftliğindeki koyunlarından çıkan yünlerle yeni elbise ve etekler tasarlayarak işini büyütür.
Babaanneden toruna geçen kuşak hikayelerini örneği olan  Kır Çiçeği Tepesi yalnızca iki kadının hikayesini barındıran yürek burkan bir roman değil ayrıca insanın elindeki gücü ve bu gücü keşfettiğinde neler yapabileceğini ortaya koyan bir başyapıt.



1 yorum:

RuYaYLa dedi ki...

Harikaydı gerçekten... İyi ki kitaplığıma almışım :) Seninde benim kadar seveceğini tahmin etmiştim

XOXO :)